Teambuilding-urile organizate de companii au de cele mai multe ori două obiective și anume: închegarea echipelor, îmbunătățirea dinamicii acestora și creșterea funcționalității lor – pe de o parte, iar pe de altă parte sunt un semn de apreciere pentru angajați, un semnal al implicării în dezvoltarea lor profesională, al motivării lor și al grijii față de bunăstarea acestora la locul de muncă. Pentru că, nu-i așa – e important ca angajații să fie fericiți și apreciați.
Un teambuilding reușit necestită o organizare impecabilă, grijă pentru detalii și un program adecvat pe parcursul desfășurării acestuia. Originalitatea și creativitatea sunt noțiunile de bază atunci când activitățile de teambuilding prind contur.
Dar până acolo, iată 3 ponturi esențiale de la care să pornești atunci când scopul pe care-l ai în minte este succesul evenimentului:
1 – Alegerea locației potrivite. În funcție de numărul membrilor participanți și al tipului de activități pe care vrei să îl desfășurați, trebuie să te asiguri că dimensiunea locației este perfectă, că dotările de care ai nevoie sunt bifate în cadrul locației și că profesionalismul gazdelor e cel pe care poți conta pentru ca organizarea și desfășurarea evenimentului tău să fie fară cusur. De la stabilirea meniului pentru eveniment până la obținerea unei oferte care să se încadreze în bugetul tău, de la posibilitatea de a acomoda evenimentul indoor și/sau outdoor până la furnizarea de facilitați perfecte evenimentului, toate detaliile importante pentru tine trebuiesc agreate cu locația pe care o preferi.
2 – Intimitatea spațiului desfășurării evenimentului este extrem de importantă pentru că în cadrul teambuidingului pe care-l desfășurați e vorba doar de voi, colegii, iar orice “privitor” din afară v-ar putea scoate cumva din atmosfera unitară pe care încercați să o creați. Departe de ochii curioșilor, veți putea sta fară grijă și vă veți putea manifesta așa cum vă doriți în cadrul activităților voastre.
3 – Spațiul de desfășurare al acțiunii e esențial să vă asigure toate condițiile pentru ca tot ce organizați cu colegii în ziua respectivă să se îmbine armonios într-un tot unitar. Zona de luat masa – organizată separat de spațiul de “desfășurare al acțiunii” va asigura sentimentul pauzei binemeritate și destinderea necesară petru un prânz sau gustare reușite. Separat, zonele în care sunt organizate activitățile pe care le pregătești, e important să fie delimitate, sigure și ample, astfel încât orice activitate alegi să faci în exterior sau în interior, spațiul să fie unul adecvat. Iar dacă natura te inspiră ca zonă de desfășurare, energia pe care o găsești în Pădurea Lucianca, nu poate fi întrecută de nici o “recuzită” pregătită minuțios dinainte.
Dacă cele trei puncte de mai sus sunt planificate și agreate din timp, restul elementelor organizatorice vor curge armnios, iar evenimentul tău vă fi unul de neuitat.
Și dacă pentru toate cele trei tips-uri pe care ți le-am dezvăluit răspunsul firesc este Cireșul Sălbatic, nu-ți mai rămâne decât să aștepți cu nerăbdare să vezi bucuria și entuziasmul colegilor tăi când vor descoperi secretele unui teambuilding memorabil.